CSSP-NEPTANC-MO-2022-0403 pályázati program

A pályázat az egyesület alapvető működését szolgálta. Táncházakat is tudtunk tartani, de alapvető célunk a viselettárunkat bővítése, újítása volt, amit sikeresen meg is tudtunk valósítani, sőt, a tervezett összegnél többet költöttünk erre a tételre.

Hang-és fénytechnikai szolgáltatást jelen pályázatban nem vettünk igénybe, meg tudtuk oldani a Cuháré saját hangosításával, s ezt az összeget is inkább a viseletekre fordítottuk.

A táncpróbáinkat csak bérelt helyiségekben tudjuk megtartani, így a terembérleti díjak egy része is jelen támogatásból valósult meg.

A pályázatban leírtuk, hogy szeretnénk eljutni 2022-ben, a Kolozsvári Népzene-és Néptánctalálkozóra. Sajnos a támogatási forrás a csoportos utazásra nem adott lehetőséget, így csak néhányan jutottak el személyautóval.

Néptáncoktatóink munkájához tudtunk hozzájárulást fizetni. 2022. november 19-én táncházat tartottunk Szegeden a Bohém Tanyán. Itt a táncoktatók és zenészek díját tudtuk a támogatásból fedezni.

2022. december 9-én Az Adventi Cuháré keretében közös táncházat tartottunk a Délikert-Möndörgő Néptáncegyüttessel. Muzsikált a Szélműves és a Gyantár Zenekar. Az esemény a két együttes, a Cuháré és a Möndörgő csoportjai részére került megrendezésre, mintegy csapat-összekovácsoló jelleggel. Táncot tanított Simoncsics Pál és Zombori Györgyi.

2024. május 19