Korinda Zenekar

Korinda Zenekar 2003 decemberében alakult. Ekkor vettek részt először a neves adatközlő moldvai csángó furulyás, Hodorog András kurzusán, akit mesterüknek tartanak, és akitől azóta is rendszeresen tanulnak. A szegedi Korinda Zenekar tagjait a legtehetségesebb tanítványainak tartja, akik képesek voltak tőle elsajátítani, hitelesen megőrizni és továbbadni a mintegy 80 moldvai éneket és táncdallamot. 
A tőle elsajátított táncdallamok és népdalok sokasága teszi lehetővé egy koncert vagy táncház gondtalan megtartását. Repertoárukat igyekeznek állandóan frissíteni más zenészek dallamaiból is válogatva.

Hodorog András távollétében Kovács Zoltán, a Cuháré Kulturális Egyesület fiatalon elhunyt vezetője tanította a fiatalokat.  A zenei tálentumuk frissítésében azóta is nagy segítségünkre van a Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület.

Az utóbbi időben a zenekar egyre ismertebbé és népszerűbbé vált Szegeden és környékén, valamint a Délvidéken. Rendszeresen hívják őket különböző fellépésekre, városi rendezvényekre, táncházakba. A Korinda Zenekar kapott már meghívást külföldre is, többek között Grazba, valamint 2011 májusában alkalmuk nyílt koncertet adni a Római Magyar Akadémián. Repertoárjukat erdélyi, moldvai és magyarországi kurzusokon és táborokban folyamatosan tovább bővítik.

A zenekar tagjai:

- Gyüdi Eszter (ének)
Bozóki Tamás (furulyák, kaval) 
- Csenki Zalán (koboz, furulyák)
Jávorszky Zoltán (furulyák, kaval) 
Kálmán Bence (hegedű) - programszervezés +36 30-58-44-916 
Virág Tibor (dob, doromb)

bővebben: www.korinda.hu